3. Sneller loonaangifte doen helpt medewerkers met een WW-uitkering

Doet u loonaangifte voor uw klant? Dan is het volgende voor u van belang.
 
Medewerkers met een WW-uitkering moeten sinds 1 juli 2015 maandelijks doorgeven aan UWV óf en hoeveel ze hebben verdiend. Op basis hiervan stelt UWV de hoogte van hun WW-uitkering vast. Als u zo vroeg mogelijk loonaangifte doet voor uw klant, helpt dat UWV de juiste hoogte van de uitkering vast te stellen.

Formulier WW-uitkering

De gegevens die de werkgever aanlevert, komen via de Belastingdienst in de polisadministratie van UWV. UWV gebruikt deze informatie om het inkomstenopgave-formulier voor personeel met een WW-uitkering vóór in te vullen. 
Die medewerkers moeten vervolgens deze gegevens controleren en eventueel verbeteren of aanvullen. Zijn de gegevens juist, dan hoeven ze niet meer zelf te bedenken welke bedragen zij vanaf hun salarisstrook moeten invullen.
 
Voordelen
Voordeel van sneller loonaangifte doen, is dus dat de medewerker direct de juiste uitkering krijgt en niet te maken krijgt met een verrekening achteraf. Bovendien voorkomt sneller aangifte doen dat de medewerker met vragen bij de werkgever komt, als hij moeite heeft om zijn inkomstenopgave op basis van zijn salarisstrook in te vullen.