2. Tijdig aanmelden portaal uitbetaalde bedragen aan derden

Heeft uw klant voor het eerst in 2017 bedragen aan derden (IB47) uitbetaald? Dan moet u informatie hierover vóór 1 februari 2018 aan de Belastingdienst verstrekken. Dit kan alleen via een nieuw digitaal gegevensportaal. Vraag daarom tijdig inloggegevens aan.  

Heeft uw klant iemand betaald voor bepaalde werkzaamheden of diensten? Dan moet u de uitbetaalde bedragen misschien aan de Belastingdienst aanleveren. Dat moet als degene die de betalingen krijgt aan deze 2 voorwaarden voldoet:

Hij is niet in dienstbetrekking

Hij voert de werkzaamheden of diensten niet uit als ondernemer

Let op!
Betalingen aan vrijwilligers die onder de vrijwilligersregeling vallen, hoeft u niet aan de Belastingdienst door te geven.

Meer informatie (update)
Meer informatie over uitbetaalde bedragen aan derden of het gegevensportaal vindt u op belastingdienst.nl. Op deze pagina vindt u ook informatie hoe u uw klant kunt afmelden als aanleveraar.

Let op!
Als uw klant één keer een jaar geen betalingen aan derden doet, hoeft u hem niet af te melden. De Belastingdienst wil wel graag weten dat u niets gaat aanleveren.

Inloggegevens gegevensportaal
Wilt u informatie over uitbetaalde bedragen aan derden aanleveren stuur dan een e-mail naar gegevensuitwisseling@belasti">. Vermeld daarin de adresgegevens en een loonheffingennummer als u dat hebt. U hoort van de Belastingdienst wat u moet doen om inloggegevens voor het gegevensportaal te krijgen.