8. Klanten nieuwsbrief eerste kwartaal 2020

Vanaf dinsdag 17 maart kunt u  de klanten nieuwsbrief voor het eerste kwartaal van 2020 van de website van belastingraadgevers downloaden.

5. Aangiftechecklist 2019; fiscale partner moet ook aangifte doen

Doe dan samen aangifte. Want dan berekent de Belastingdienst hoeveel belasting uw klant en zijn of haar partner terugkrijgen of moeten betalen. U kunt in de aangifte direct de verdeling van de inkomsten en aftrekposten aangeven die voor uw klant en zijn partner het meest voordelig is. Ook voorkomt u dat u te veel of te weinig verdeelt.

Samen aangifte doen, betekent dat u in de aangifte de gegevens van uw klant én die van zijn of haar fiscale partner invult. De kans op fouten is dan kleiner, omdat de gegevens van uw klant en zijn of haar partner in dezelfde aangifte staan. Zij krijgen ieder apart een aanslag.

Toch apart aangifte doen?

Als u niet in de gelegenheid bent om samen aangifte te doen, kunt u ook apart aangifte doen. U moet dan samen met uw klant (en zijn of haar partner) afspreken hoe u de aangifte invult, zodat u niet meer of minder verdeelt dan 100%.

Meer weten over verdelen van inkomsten en aftrekposten? Kijk dan op Fiscaal partnerschap.

4. Aangiftechecklist 2019; wat valt er onder inkomsten uit overig werk?

U klant kan op veel manieren geld verdienen of bijverdienen. Of hij nu een krantenwijk heeft. Of voor een korte tijd zijn huis verhuurt aan toeristen via online platforms. Krijgt hij er geld voor? Dan moet hij dat in uw aangifte invullen.

  • 1
  • 2