Wijze Raad Journaal

Verruiming vrijstelling ov-abonnementen en voordeelurenkaarten
Verruiming vrijstelling ov-abonnementen en voordeelurenkaarten - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

25/02/2024 - U kunt een ov-abonnement of voordeelurenkaart (hierna: ov-kaart) aan uw werknemer ter beschikking stellen, verstrekken of de kosten daarvan vergoeden. 
Lees meer

Vve-vermogen is spaargeld, geen belegging
Vve-vermogen is spaargeld, geen belegging - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

12/02/2024 - Woont u in een appartement, hebt u een vereniging van eigenaren en heeft die vve geld op de bank staan? Dan ziet de fiscus uw aandeel in dat geld als individueel vermogen. En wordt het dus meegeteld met het vermogen waarover u belasting moet betalen. Tot nu toe werd het gezien als een belegging/andere bezitting, waar u meer belasting over moet betalen dan over spaargeld.
Lees meer

Vergoeding voor WOZ-bezwaar verlaagd
Vergoeding voor WOZ-bezwaar verlaagd - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

10/02/2024 - Vergoedingen voor succesvolle bezwaren tegen WOZ-beschikkingen zijn in 2024 omlaag gegaan met 75 tot 90 procent. En ze worden niet meer uitbetaald aan commerciële bezwaarbureaus, maar direct aan de bezwaarmakende burger zelf. Die moet dus zelf met het bureau afspreken wat hij of zij betaalt voor juridische hulp.
Lees meer

Accijns op alcohol omhoog
Accijns op alcohol omhoog - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

10/02/2024 - Alcoholische dranken zijn in 2024 ietsje duurder geworden. De accijns daarop is namelijk gestegen met 8,4 procent. Het kabinet wilde de accijns met 16,2 procent verhogen, maar een Kamermeerderheid stak daar een stokje voor. 
Lees meer

Energiebelasting gas hoger
Energiebelasting gas hoger - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

10/02/2024 - De energiebelasting op aardgas is in 2024 wat omhoog gegaan, de energiebelasting op elektriciteit juist iets omlaag. Zo wil de overheid stimuleren dat meer huishoudens 'van het gas af' gaan, door bijvoorbeeld een warmtepomp te nemen in plaats van een cv-ketel.
Lees meer